Luni, 18 octombrie 2021, Biblioteca Centrală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, în colaborare cu Radio Moldova, Asociaţia interetnică „ANIMA FORI” a organizat lansarea cărții „Călătorii identitare (românii megieși)”, autor dr. Mihai Nicolae, volumul I, Editura „Universul Academic”, București, 2021.
Evenimentul a fost moderat de scriitoarea Maria Pilchin. Au mai comunicat dr. hab. Anatol Peterncu, dr. Ion Varta, dr. Vasile Șoimaru, politician, jurnalista și scriitoarea Zina Izbaș etc. Conexiunea cu autorul a fost înlesnită de către Irina Airinei, de la Asociația Anima Fori, București, România, inițiatoarea lansării de carte.
Cartea este dedicată românilor megieși ale căror comunități se află în vecinătatea României, urmărind „biografia” locurilor și „descrierea” oamenilor. Acest prim volum prezintă istoria Ținutului Herța, a Transnistriei, a românilor de la est de Bug, din Sudul Basarabiei (Bugeac), a românilor din Bulgaria și din Banatul sârbesc (Voivodina).
Mihai Nicolae este doctor în științe juridice al Universităţii Bucureşti. Coordonează activitatea organizaţiei non-guvernamentale Institutul „Fraţii Golescu” pentru relaţii cu românii din străinătate.
Sursa:

Pin It on Pinterest