Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi, susține Platforma Civice Acțiunea 2012, ai cărei membri au lansat duminică public o inițiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături în cadrul campaniei „Aducem Basarabia acasă”.
Facilitarea procesului de obţinere a vizelor, recunoașterea cetățeniei române tuturor celor care s-au declarat de naționalitate română în actele oficiale ale Republicii Moldova și integrarea socio-culturală a elevilor şi studenţilor din stânga Prutului în România, sunt doar câteva dintre propunerile cuprinse în inițiativa legislativă cetățenească.

La conferința de presă care a avut loc la Clubul Țăranului Român au fost prezenți co-președinții Platformei Civice Acțiunea 2012, președinții celor mai reprezentantive organizații din cadrul platformei unioniste, jurnaliști și membri activi ai Acțiunii 2012. Dezbaterea a fost moderată de Iulia Modiga, responsabil de mesaj și comunicare cu presa al Platformei Civice Acțiunea 2012.

Continuare pe Infoprut

Pin It on Pinterest