Lupta pentru România Mare a adus în prim plan femei române, emancipate și militante pentru idealurile naționale. Femei din toate domeniile, de la Regina Maria, la țăranca româncă, Minerva Stanca (purtătoarea stindardului tricolor al comunei Băița, la Adunarea de la Alba Iulia), de la eroine din linia întâi, la slujitoarele Domnului, de la călugărițele din mănăstiri, la surorile de caritate, membrele Crucii Roșii Române.Femei eroine cu nume de neuitat, scrise cu litere de aur în cartea istoriei neamului, ele care au fost:

„Veșnic răbdătoare și vrednic jertfite, smerite femei, sunteți vrednice de cea mai înaltă admirație pentru soarta voastră.Tăria Voastră, iubirea Voastră, puterea Voastră de renun țare au întărit peostașii noștri ca să țină piept dușmanului. Voi n-ați întrebat niciodată cât va fi de lungă încercarea, ci liniștite ați luat asupra voastră povara dusă până în ziua războiului de bărbații voștri. Dimineața la răsăritul soarelui și seara la apus, înainte de a merge la odihnă,voi căutați mereu cărările să vedeți dacă nu se întoarce unul dintre cei plecați. Așa sunt femeile țării mele”. (Regina Maria)

Institutul Frații Golescu vă invită, miercuri 25 aprilie 2018, ora 18:00, la Clubul Țăranului Român, pentru aducerea unui omagiu închinat activităţii şi sacrificiului personalităţilor feminine româneşti, pentru contribuția lor la realizarea şi apărarea României Mari.

Pin It on Pinterest